2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Velykinė vištytė-krepšelis/ Easter hen-basket


Dar truputėlį apie vištytes :)
Vis ruošiuosi Velykoms ir šį kartą siūlau pagražinti ne tik savo busto interjerą, bet ir Velykinį stalą papuošti. Juk kaip smagiai ir šventiškai šiame medžiaginiame krepšelyje atrodys dekoruoti kiaušiniai!

Reikalingi: medžiagos likučiai, medžiaginės juostelės, nėriniai, flizelinas, sinteponas, dvi sagos, biseris, žirklės, siūlai, siuvimo mašina.

Pagal MK išsikerpu reikalingas detales: 6 vištytės kūnui, 4 sparneliams, 2 detales viso vištytės kūno (vidinė pusė) ir dugnui, po 1 snapui ir skiauterei. Prie sparnelių kiekvienos pusės ir dugno priklijuoju flizeliną. Pradinis MK
Vištytės kūno detales susiuvu tarpusavyje, islyginu siūles ir priklijuoju flizeliną. Iš gerosios pusės ant siūlių prisiuvų medžiagines juosteles.
Prie kiekvienos išorinės kūno dalies prisiuvu vidinę: dvi detales sudedu gerosiomis pusėmis į vidų, ant vienos iš pusių uždedu sinteponą, siuvant palieku nesusiūtą angą, viską išverčiu ir angą siusiuvu rankomis.
Toliau dirbu su sparneliais. Po dvi detales sudedu gerosiomis pusėmis į vidų, siuvant palieku nesusiūtą angą, viską išverčiu ir angą siusiuvu rankomis. Kad sparneliai atrodytų gražiau, iš blogosios pusės rankomis prisiuvu nėrinius.
Prie kiekvienos vištytės pusės prisiuvu po sparnelį. Toliau lieka susiuti du šonus ir prisiūti dugną - darbas rankomis. Pradedant nuo uodegos vršaus siuvu iki apačios, pridedu dugna ir siuvu iki prikinės apačios. Užtvirtinu siūlą. Pradedu siūti iš naujo nuo uodegos apačios, prisiuvant kitą dugno pusę prie vištytės kūno. Paskui pabaigiu priekinę dalį ir nepamirštu prisiūti skiauterę ir snapą.. Iš baltų sagų ir biserio padarau akytes.
Ačiū Mezginių Palėpei už mezginius :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą