2011 m. vasario 22 d., antradienis

Daugkartinės sauskelnės/Master Class - Cloth nappies


Populiarėjant daugkartinėms sauskelnėms, vis daugiau atsiranda norinčių pasiūti jas savo rankomis. Galima pasiūti įvairiausių spalvų - bus linksmiau, be to pigiau, o svarbiausia daroma su meile! Apie ekolgiškų daugkartinių sauskelnių privalumus, naudojimą ir priežiūrą daug informacijos galima rasti specializuotose svetainėse, o aš Jums papasakosiu kaip aš jas siuvu :). Šį kartą plačiau papsakosiu apie daugkartines sauskelnes su lipukais, o vėliau su Jumis būtinai pasidalinsiu, kaip pasiūti aprišamą vystyklą ir neperšlampamas kelnaites.



Reikalingi: flanelė, 2-3 cm pločio lipukai, 1 cm pločio guma, žirklės, siūlai, siuvimo mašina (bet galima ir rankomis) :).



Iš flanelės  (aš naudoju vieną sluoksnį spalvotos, kita - baltos) išsikerpu du sluoksnius vienoms sauskelnėms. Jeigu flanelė plona, patariu naudoti 3 sluoksnius. Taip pat, jeigu Jūsų vaikelis paaugęs (virš metukų:)), patarčiau irgi siūti sauskelnes iš daugiau flanelės sluoksnių, kokių trijų arba keturių. Nes flanelė iš dviejų sluoksnių peršlampama labai greitai.
Sukarapau tris gumytes, dvi vienodo dydžio ir vieną, trumpesnę, nugarai. Prieš pradedant siūti nepamirškite sauskelnę apsiūti. Pradedu siūti nuo siauresnės priekinės dalies. Flanelė turi būti sudėta gerosiomis pusėmis į vidų, t.y. aš susiuvu gumytes ant blogosios. Apie 10 cm (priklausomai nuo siuvamo sauskelnių dydžio) nuo priekinės dalies pradžios pritvirtinu gumytę, ja ištempiu ir zigzago dygsniu susiuvu. Ant nugaros gumytę reikėtų prisiūti prie sauskelnės vidurio, aš darau iš akies, bet Jūs savo patogumui sauskelnės viduriuką ant nugaros galite pažymėti iš anksto. Taip pat gumytę ant nugaros nepatarčiau ištempti iki galo, (kaip ant šonų), kad uždėjus vaikui sauskelnė nespaustų nugarytės. Sauskelnę išverčiu.

Priekinės dalies kraštus sulenkiu į vidų. Susegu adatėlėmis ir susiuvu. Liko prisiūti lipukus.
Prie priekinės spalvotos dalies zigzago dygsniu prisiuvu minkštą lipuko dalį, o dalis su kabliukais sukarpau  ir prisiuvu prie nugarytės, bet vidinės pusės (pas mane gaunasi ant baltos flanelės).
Štai atrodo ir viskas!

Prieš naudodami sauskelnę nepamirškite ją išskalbti! :)


Įklotukus į savo sauskelnes pasidariau iš frotinio rankšluoščio ir apsiuvau. Panaudoti seną nebereikalingą daiktą labai naudinga. Naudotas frotinis rankšluostis puikiai sugeria drėgmę.



Jeigu norite, kad pasiūčiau Jūsų mažyliui sauskelnes rašykite man  - susitarsime! :)

8 komentarai:

  1. Superiniai :)) Kokia šaunuole esi. Taip ir toliau.
    Lauksime nauju straipsniu ;))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reiks ir man bandyt tokių pasisiūt :), praeitą sykį kažkaip laiko nebuvo leliui gimus, gal šį sykį atsiras :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reikia prieš leliui ateinant į šį pasaulį pasiruošti, aš kai išėjau į dekretą iš karto 40 vnt. pasisiuvau ir rami galva ;) užtrukau tik 4 dienas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai patiko ši pamokėlė reiks pabandyti pasisiūti,kadangi dukra neseniai pradėjo prašytis ant puoduko tai tokios sauskelnės būtų tik dėl viso pikto :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kristugne,tai Jums gal labiau tiktų kelnytės su neperšlampančiu išoriniu sluoksniu :)Pabandykite ir jas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. nu negaliu atsistebeti tokiom darbstuolem:),sekmes
    kristina

    AtsakytiPanaikinti