2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Dežutė žolelėms/ Dried herbs box


Tikriausiai esu ne pirma praktiškai panaudojusi šias nuostabias vaikiškos arbatos dežutes, tačiau norėčiau su Jumis pasidalinti kaip paprasta ir lengva jas galima pagražinti. Man labai patogu į jas sudėti žoleles, kurioms vis nerasdavau vietos, bet manau jos puikiai tiktų prieskoniams, arbatoms ir kt. sudėti.

Reikalingi: dežutė, dažai (aš naudojau akrilinius), servetėlė, klijai servetėlėms, lakas, žirklės, teptukas.

Iš pradžių reikėtų pasirinkti servetėlę ar specialų dekupažo popierių, iškirpti atskirus paveiksliukus  ir nuimti nereikalingus bespalvius sluoksnius. Nors darau dežutės žolelėms, servetelę pasirinkau prieskoninę, nes labai patiko paveiksliukai, jų forma, be to labai tinka pagal dežutės dydį. Nuvalau dežutės vidų drėgnu skudurėliu ir pradedu dažyti. Kadangi dažai šviešūs, permatomi ir dažau aš teptuku,  man išeina apie 6-7 sluoksnius dažų, kiekvienas sluoksnis būtinai turėtų gerai išdžiūti. 

Kai dažai išdžiuvo, klijuoju ant dežutės servetėles, man išeina sutalpinti po 3. Klijuoju teptuku nuo servetėlės vidurio, kad išvengti raukšlių. Laukiu kol klijai išdžius ir lakuoju mažiausiai du kartus. Įdedu mėgstamu žolelių ir nauja dežutė keliauja pas savo kaimynes!


2 komentarai: