2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Pirštinė maudymui/Washcloth


Štai dar vienas naudingas daiktas, kuri galima pasidaryti iš frotinės medžiagos gabaliuko. Tikiu, kad kiekviena šeimininkė namie galėtų rasti frotinio audinio likučių, kad ir nuo įklotų į daugkartines sauskelnes. Tokias medžiagines pirštines patariama naudoti kūdikio maudymui, kad nepažeistume vaikučių labai jautrios ir švelnios odytės. Štai mano MK, kaip galima pačiam pasisiūti pirštinukę maudymui.


Reikalingi: frotinės medžiagos likutis, medžaginė (medvilninė) juostelė, žirklės, siuvimo mašina.

 Frotinio audinio gabaliuką sulenkiu per pusę ir išsikerpu pirštinę: vienas medžiagos galas turi būti apvalus, o kitas - tiesus. Iš viso turiu dvi pirštinės puses.  Iš medžiaginės juostelės padarau tris juosteles. Dvi juostelės reikalingos pirštinės apačiai apsiūti, o kita, trumpesnė - kilputei. Man pirštinė su kilpute labai patogu, nes mėgstu kabinti vonios reikmenis, taip jie greičiau džiūsta.   

Pirma, trumpesnę juostelę siuvu mašina, o paskui ją, kartu su juostele pirštinės apatiniam kraštui apsiūti, prisiuvu prie vienos iš pirštinės pusių.
Iš pradžių juosteles prie abiejų pusių prisiuvu rankomis, paskui mašina. Pridedu vieną prie kitos pirštinės puses ir susiuvu. Pirštinę išverčiu, išskalbiu ir naudoju :)

Man gražu, kai pirštinės kilputė yra iš išorės. Jeigu darysite kilputę iš vidau,s tuomet nepamirškite juostelę karpyti pora centimetrų ilgesnę už mano, t.y. apie 10 cm. Sekmės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą